Uw Webmaster

Wat achtergrond informatie van uw webmaster

DSC_0142.jpg (315470 bytes)

Net na de landing op Heraklion

Ik ben van kinds af aan geinteresseerd in de luchtvaart, maar ook techniek en hoogfrequent radio communicatie techniek

Na mijn opleiding aan de HTS ben ik gaan werken als systeemontwerper van radarsystemen bij Hollandse Signaal Apparaten waar ik 6 jaar gewerkt heb

Met een periode van ander werk ben ik in 1990 gaan werken bij LVB (later LVNL) op Schiphol waar ik 10 jaar gewerkt heb als Hoofd Radar Schiphol.
Hier was ik verantwoordelijk voor het beheer en het gebruik van de radarsystemen die gebruikt worden door Schiphol maar ook door defensie, en Eurocontrol
In die tijd heb ik mijn kennis op het gebied van radar maar ook het operationele gebruik van radar voor luchtverkeersleidingsdoeleinden opgedaan.

Vanaf 2000 ben ik gaan werken bij Incident Investigation van LVNL waar ik deelnam en leiding gaf aan onderzoeken van veiligheids incidenten.
Ik ben enkele jaren lid geweest van het Eurocontrol SSIG, waar ik mede de start heb gegeven aan het Eurocontrol programma voor de preventie van airspace infringements.
Vanaf 2004 ben ik betrokken geraakt bij onderzoek naar airspace infringements
Vanaf 2007 was ik leider van het onderzoek naar airspace infringements en heb ik vele vliegers benaderd die een infringement
gemaakt hadden, dat heb ik tot en met 2009 zeer intensief gedaan

Na 2009 ben ik door reorganisatie, waar de afdeling Incident Investigation geliquideerd is, gestopt met werken bij LVNL.

 

In1988 ben ik begonnen met het behalen van mijn brevet. Na mijn brevet (RPL) behaald te hebben ben ik gestart met opleiding voor CPL + IF waarvoor ik de theorie met succes behaald heb.
Dat was toen ook aanleiding om mijn PPL brevet te behalen om zodoende de theorie waarvoor ik geslaagd was geldig te houden.
Ik heb wel wat praktijk CPL + IF gelest maar uiteindelijk daarmee niet doorgegaan vanwege de hoge kosten.

Als sportvlieger heb ik veel in Nederland gevlogen en vanaf 2004 ben ik mee gaan doen aan clubvluchten naar het buitenland
Het internationaal vliegen is een hele nieuwe ervaring en heeft me goed geleerd hoe enorm groot de verschillen zijn met vliegen in Nederland.

Mijn mooiste en tevens ook verste vlucht is geweest naar Griekenland met als verste bestemming Heraklion (Kreta)

Dit zijn de velden waar ik ben geweest

 

Hier wat verslagen van een aantal van mijn vluchten

My Other Hobby, Flying 

 
My VFR flight to Greece   20-7-2004
My VFR flight to Spain/Portugal  9-8-2005

My VFR flight to Croatia and Bosnia

My VFR flight to Bulgaria in 2007  21-2-2013

 

En dit is mijn club waar ik jaren lid van ben geweest

vrlogo100.gif (1240 bytes)

svl1.jpg (36196 bytes)

 

wgyw.gif (4316 bytes)

 

Mvc002f.jpg (237111 bytes)