*

Leidsch Dagblad - Veel vliegtuigen in verboden gebied
Laatste update 6 oktober 2012 12:00

REGIO - Het komt vaak voor dat kleine vliegtuigen illegaal het luchtruim van Schiphol binnendringen, met botsingsgevaar als gevolg. De Bollenstreek, de kuststrook en het Groene Hart blijken hotspots van dit soort luchtruimschendingen.

Dat blijkt uit cijfers van het projectteam Airspace Infringements en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Van 1 januari 2010 tot en nu zijn in totaal 274 ongeoorloofde grensoverschrijdingen van het Schiphol-luchtruim geregistreerd. Deze zomer waren er nog 59, zegt een woordvoerder van de ILT.
In achttien gevallen was er de afgelopen periode sprake van een risico voor een veilige vluchtuitvoering. Tussen 2007 en 2010 waren er 762 meldingen. Sinds 2001 is het aantal schendingen sterk toegenomen. 

Click here to find out more!

Fijn dat je dit leuk vindt! Wil je dit met anderen delen?

Deze pagina delen …

Bedankt! Close

Nieuwe reactie toevoegen

0 reacties weergegeven

blog comments powered by Disqus
Meer nieuws
Meest gelezen
Laatste reacties
Stelling: Leiden heeft helemaal geen ringweg nodig

Deze week werd duidelijk dat er de Leidse politiek geen meerderheid meer is voor een ringweg via de Sumatrastraat. Eerder verdween al het plan voor een ringweg via de Leiderdorpse Zijldijk in de ijskast na verzet vanuit de buurgemeente. Hoog tijd dus om nog eens goed naar het hele rondwegplan te kijken. Wij gooien de knuppel in het hoenderhok met de stelling: Leiden heeft helemaal geen ringweg nodig.